Final Task

Let’s Go Shopping


Hier vind je de uitleg voor je ‘Final Task – Chapter 3’.shopping-dog

Voor deze opdracht moet je 2 producten inleveren!

  • Een overzicht van 5 producten die jij zou willen kopen. (Word-bestand)
  • Een filmpje waarin jij een winkelgesprek voert met een klasgenoot.

Zoek op internet Engelstalige omschrijvingen van 5 producten die jij graag zou willen kopen/hebben. Dat kunnen allerlei producten zijn, zoals schoolspullen, sportschoenen, nieuwe telefoon, etc. Deze keuze is aan jou! Verzamel deze 5 beschrijvingen in een Word-document en plaats er ook foto’s van deze producten bij!

Zorg ervoor dat elke beschrijving bestaat uit een aantal zinnen met informatie over bijvoorbeeld de vorm, gewicht, kleur, prijs en/of inhoud van het product. Deze beschrijving moet uit minstens 10 woorden bestaan. Je gaat daarbij ook aangeven waarom je dit product hebt gekozen! Dit doe je individueel. Dus iedereen maakt een eigen document met producten!


Voor het filmpje bereidt je samen met een klasgenoot een volledig winkelgesprek van ongeveer 2 minuten. Het gesprek kan plaatsvinden in een winkel (vraag wel toestemming aan iemand uit de winkel als je dat doet!!!), maar mag ook op een eigen locatie. Zorg ervoor dat je elkaar goed begroet en dat je aan het einde van het gesprek afscheid neemt. De koper stelt allerlei vragen en de verkoper beantwoord deze. Praat ook over de prijzen van de producten en de betaalwijze.

Oefen het gesprek van te voren goed. Neem het pas op als je zeker weet dat je het goed kan. Het is namelijk niet de bedoeling dat je het voorleest van een papiertje! Neem het op en stuur dit bestand naar de docent. (Grote bestanden kunnen makkelijk worden verzonden via www.wetransfer.com) of via een USB-stick.


Mail dit eindproduct naar:

d.lobregt@scholenaanzee.nl   –    lda@scholenaanzee.nl

Break a leg!

";